The mourning dove (Zenaida macroura) is a member of the dove family, Columbidae.
List of Birds in Spotted Woodpecker
,
The northern cardinal (Cardinalis cardinalis) is a bird in the genus Cardinalis; it is also known colloquially as the redbird, common cardinal or just cardinal (which was its name prior to 1985).
The spotted nutcracker, Eurasian nutcracker, or just nutcracker, (Nucifraga caryocatactes) is a passerine bird slightly larger than the Eurasian jay.
The nuthatch is a vocal bird with a loud "dwip" call. It lives and eats around trees.
The male is striking in the typical oriole black and yellow plumage, but the female is a drabber green bird.
The barn owl is the most widely distributed species of owl and one of the most widespread of all birds.
The long-eared owl is a medium-sized owl, 31–40 cm in length with an 86–100 cm wingspan and a body mass of 178–435 g . It has erect blackish ear-tufts, which are positioned in t
A large black and white wading bird with red legs and a conspicuous orange bill.
The rose-ringed parakeet (Psittacula krameri), also known as the ring-necked parakeet, is a medium-sized parrot in the genus Psittacula, of the family Psittacidae.
The grey partridge is a rotund bird, brown-backed, with grey flanks and chest. The belly is white, usually marked with a large chestnut-brown horse-shoe mark in males, and also in many females.
A large game bird, the male colourful and with a long tail, the female has a shorter tail and is brown.
Feral pigeons, also called city doves, city pigeons, or street pigeons, are pigeons that are derived from the
The common wood pigeon may be identified at once by its size at 38–44.5 cm , and the white on its neck and wing. It is otherwise a basically grey bird, with a pinkish breast. The .
This is a widespread and often abundant small pipit, 14.5–15 cm long and 15–22 g weight.
The Eurasian rock pipit (Anthus petrosus), or just rock pipit, is a species of small passerine bird that breeds in western Europe on rocky coasts.
A medium-sized plover with a distinctive gold and black summer plumage. In winter the black is replaced by buff and white. They typically stand upright and run in short bursts.
The adult male has a long dark bill with a grey band, a red head and neck, a black breast, red eyes and a grey back. The adult female has a brown head and body and a narrower grey bill-band.
, The adult male is unmistakable. It has a rounded orange head, red bill and black breast. The flanks are white, the back brown, and the tail black.
The Atlantic or common puffin is the only puffin native to the Atlantic Ocean; The Atlantic puffin breeds in Iceland, Norway, Greenland,&nbs
Large, raucous birds, the raven belongs to the same family but is bigger than crows and rooks. It has a thicker bill and neck than those birds.
The razorbill (Alca torda) is a colonial seabird that comes to land only to breed. This agile bird chooses one partner for life; females lay one egg per year.
The red-tailed hawk (Buteo jamaicensis) is a bird of prey that breeds throughout most of North America, from the interior of Alaska and northern Canada to as far south as Panama and the West Indies
,
The red-winged blackbird (Agelaius phoeniceus) is a passerine bird of the family Icteridae found in most of North America and much of Central America.
Redstarts are immediately identifiable by their bright orange-red tails, which they often quiver.
The black redstart is 13–14.5 cm (5.1–5.7 in) in length and 12–20 g (0.42–0.71 oz) in weight, similar to the common redstart.
The bearded reedling (Panurus biarmicus) is a small, sexually dimorphic reed-bed passerine bird.
The European robin, known simply as the robin or robin redbreast in the British Isles, is a small insectivorous passerine bird, specifically a cha
The roe is a small deer, reddish and grey-brown, and well-adapted to cold environments.
This species is similar in size (45–47 cm in length) to or slightly smaller than the carrion crow with black feathers often showing a blue or bluish-purple sheen in bright sunlight.
,
The rose-breasted grosbeak (Pheucticus ludovicianus) is a large, seed-eating grosbeak in the cardinal family (Cardinalidae).
The adult is 18–20 cm (7.1–7.9 in) long with a 32–35 cm (13–14 in) wingspan.
This is a medium-large black bird, 68 to 78 cm (27 to 31 in) long and with a 95-to-110-centimetre (37 to 43 in) wingspan. It has a longish tail and yellow throat-patch.
This 16–18 cm long migratory bird eats large insects, small birds, frogs, rodents and lizards.
The Eurasian siskin (Spinus spinus) is a small passerine bird in the finch family Fringillidae.
The Eurasian skylark is a small passerine bird species. It is a wide-spread species found across Europe and Asia with introduced populations in many other parts of the world.
,
,